reklama:

Meteník – posúch s kyslou kapustou.

Kuchyňa:
Náročnosť:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 1:10 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 300g múka polohrubá
  • 300ml mlieko alebo voda
  • 1 vajce
  • 1 kocka kvasnice
  • 300g kyslá kapusta
  • slanina
  • rasca
  • cesnak
  • soľ
  • olej

Postup prípravy

1. Krok

v mlieku alebo vo vode rozmiešame kvasnice pridáme múku, vajce, soľ, rascu a vidličkou vymiešame polotekuté cesto

2. Krok

pridáme pokrájanú kyslú kapustu, kapustu nežmýkame ale pridáme ju aj so šťavou... zamiešame, samotné cesto nemá byť ani riedke ani husté

3. Krok

cesto vylejeme na vymastený veľký plech, necháme asi 30 minút odpočívať, posypeme nadrobno nakrájanou slaninkou a pečieme pri teplote 230°C asi 15-20 minút.

4. Krok

pripravíme si zmes - 4 PL oleja, 1PL vody, 1ČL soli a veľa, veľa pretlačeného cesnaku

5. Krok

upečený posúch ešte horúci potrieme cesnakovou pastou a necháme vychladnúť

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?