Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Melódia Karpát

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Melódia Karpát
16
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:15 hod

Screenshot_2.jpgScreenshot_3.jpgScreenshot_4.jpgScreenshot_5.jpgScreenshot_6.jpgScreenshot_7.jpgScreenshot_8.jpgScreenshot_9.jpgScreenshot_10.jpgScreenshot_11.jpgScreenshot_12.jpgScreenshot_13.jpgScreenshot_14.jpgScreenshot_15.jpgScreenshot_38.jpg

reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 400 g kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 0,5 šálky mletých vlašských orechov
  • 5 lyžíc kakaa
  • 4 lyžice rastlinného oleja
  • 1,5 šálky krupice
  • 0,5 lyžičky sódy bikarbóny
  • Závin:
  • 150 g tvarohu
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 0,5 lyžičky sódy bikarbóny
  • 3 šálky hladkej múky
  • Jogurtová pena:
  • 700 g jogurtu bieleho (môžete použiť aj ovocný)
  • 70 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g tvarohu
  • 30 g instantnej želatíny
  • 100 ml mlieka
  • Maková plnka:
  • 1 šálka mletého maku
  • 3 lyžice práškového cukru
  • višne
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začíname s prípravou hlavnej piškóty.Zmiešame cukor, krupicu, kakao, sódu a mleté orechy.

2. Krok

V samostatnej miske zmiešajte vajcia s kyslou smotanou a rastlinný olej, premiešajte do homogénnej zmesi a potom premiešajte so suchými prísadami.

3. Krok

Plech si vyložíme s papierom na pečenie. Vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180°C 40 minút.

4. Krok

Zatiaľ kým sa piškóta pečie, pripravíme si makové záviny.Zmiešame vajce s tvarohom a rastlinným olejom..Potom pridáme múku so sódou a vymiesime tuhé cesto. To si rozdelíme na štyri rovnaké časti, zakryjeme a necháme odpočívať, zatiaľ čo si pripravíme makovú plnku.

5. Krok

Mletý mak zalejeme asi 100 ml horúcej vody a zahrievame pri nízkej teplote, až kým voda nezmizne, pridáme sa cukor a premiešame.

6. Krok

Každý zo 4 kúskov cesta vyvaľkáme do obdĺžnika, navrstvíme na každý makovú náplň a rovnomerne rozotrieme po celom povrchu, pozdĺž okraja poukladáme pripravené višne.

7. Krok

Potom zvinieme do závinov (mali by mať veľkosť plechu v ktorom máme piškótu), a upečieme ich pri 180°C 25 minút.

8. Krok

Podľa návodu na obale si pripravíme želatínu. Vyšľaháme jogurt s cukrom a tvarohom, až kým nebude hladký, a potom pridáme želatínu, všetko spolu premiešame.

9. Krok

Na základnú piškótu si rozotrieme trochu jogurtovej peny a dáme do chladničky asi na 10 minút, potom na ňu poukladáme celé záviny a prikryjeme ich zvyšnou penou. Odložíme do chladničky na 1,5-2 hodiny.Potom dozdobíme podľa vlastnej fantázie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1954 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.