Medvedie labky

Kuchyňa:
Náročnosť:
6
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 15m
  • Hotové Za: 45m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 300g múka hrubá
  • 250g maslo čerstvé
  • 100g pomleté lieskovce alebo mandle
  • 100g cukor práškový
  • 1/2 čajovej lyžičky mletá škorica
  • 30g kakao
  • nastrúhaná citrónová kôra ( troška)
  • 2 žĺtka
  • 3ks voňavé roztlčené klinčeky (nemusia byť)
  • Na obaľovanie:
  • cukor práškový

Postup prípravy

1. Krok

Múku s práškovým cukrom preosejeme, pridáme maslo (je lepšie keď sa maslo pokrája na kúsky, ja som mala už vybraté skôr, tak sa nedalo) a dáme ostatné suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na chladnom mieste 1hod. odpočinúť.

2. Krok

Keď sa ide cesto spracovať, je dobre nechať cesto dôjsť do izbovej teploty. Odpočinuté cesto vtláčame do labkových nemastených formičiek a naplnené dáme na plech a pečieme v dobre teplej rúre (piekla som v plynovej, približne tých 15 minút, radšej pomaly aby nezhoreli)

3. Krok

Keď sú upečené, necháme troška vychladnúť, vyklopíme z formičiek a obalíme v práškovom cukre.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?