Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medový zákusok s orechmi

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medovy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
licutamarin.blogspot.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 150 g medu
  • 130 g mletých vlašských orechov
  • 450 g hladkej múky 00
  • 70 g masla
  • 75 g hnedého cukru
  • 2 vajcia
  • 25 ml rumu ako náhradu použite mlieko
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • štipka soli
  • múka na podsypanie
  • Krém:
  • 250 g mascarpone
  • 550 ml smotany na šľahnie
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • Poleva:
  • 120 g bielej čokolády
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 50 g tmavej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Med vážime priamo v miske, v ktorej budeme miesiť. Pridajte dve celé vajcia, soľ a cukor. Miešajte, kým nevznikne pena. Pridajte mäkké maslo,a miešajte kým nie je dobre začlenené do krému, potom postupne pridajte mleté orechy, rozmiešajte špachtľou a jednu tretinu múky predtým zmiešajte s jedlou sódou. Pridajte rum a vanilkovú esenciu, potom zvyšok múky. Špachtľu necháme bokom a rýchlo miesime rukami cesto, ktoré sa stane homogénnym a dobre zaceleným, ale celkom mäkkým. Cesto vložíme mikroténového vrecka a necháme ho niekoľko hodín alebo aj celú noc v chladničke.

2. Krok

Na pracovnú dosku si dáme múku a cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti. Na doske si necháme iba jeden kus, s ktorým budeme pracovať, a ostatné zostanú v chladničke. z valčekom vyvaľkáme plát približne v rozmeroch 20x30 cm a hrúbke 3-4 mm. plát za pomoci valčeka prenesieme na nízky plech vyloženýs papierom na pečenie. Plát popicháme vidličkou po celom povrchu. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia asi 7-10 minút kým nezíska plát zlatohnedú farbu. Varovanie! Pláty môžu horieť rýchlo, ak nie sú pod dozorom. Tak isto pokračujeme so zvyšnými 3 kusmi cesta.

3. Krok

Kým nám pláty vychladnú pripravíme si krém..Najskôr si vyšľaháme šľahačku do tuha, Pridáme mascarpone a práškový cukor s vanilkovou esenciou.

4. Krok

Zákusok zostavte nasledujúcim spôsobom: Položte jeden plát na plech a naň rozotrite tretinu krému, ktorý uhladíte a prikryjete ďalším plátom.toto zopakujeme a posledný plát pritlačíme ..Zabalíme všetko do potravinárskej fólie a odložme do chladničky na niekoľko hodín najlepšie na noc.

5. Krok

Príprava polevy..Najskôr si rozpustíme bielu čokoládu. Zahrejeme smotanu a pridáme na kúsky nalámamnú čokoládu..necháme v teplej smotane 2 minúty a potom dobre rozmiešame..Nanesieme na povrch zákuska.Potom rozpustíme tmavú čokoládu a za pomoci kornútika urobíme čiary ktoré roztiahneme špáradlom.pracujeme rýchlo kým nieje biela čokoláda ztuhnutá..

6. Krok

necháme zatuhnúť a potom nakrájame na porcie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

793 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.