Medovníkový dezert

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Snímek 2846
  • Kusov: 15
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 45m
  • Hotové Za: 1:5 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 350 g múka hladká
  • 40g palmarín
  • 1/2čl sóda bikarbóna
  • 1/2 sáčka korenie medovníkové
  • 1/2l mlieko
  • trošku cukru
  • 1ks puding nugátový DOLCELA
  • 1pohár 7dl kompót marhuľový
  • 2pl kakao (nemusí byť)
  • 110g cukor práškový
  • 2+1 na potretie vajcia
  • 3pl medu

Postup prípravy

1. Krok

Z ingrediencií uvedených urobíme cesto/postup uvádzam na svojich medovníkoch, ako sú Hodové medovníky/...toto je forma na pologule,vykrojíš z vyvaľkaného cesta kruh a prehodíš,cez polgulu a popritláčaš...

2. Krok

upečieš v rúre na 180-200 st krátko,potom ešte teplé potrieš vajíčkom...takto upečené som chcela použiť na vianočné gule,ale nevyšiel čas,tak som ich teraz obrátila a bola z toho miska,zabrúsila som spodok,aby stáli a naplnila som ich...

3. Krok

na spodok som dala marhule,také dosť rozvarené boli v pohár...a na vrch puding nugátový...každý som ozdobila inou ružičkou..z poťahovej hmoty K1.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?