reklama:

Medovníkový adventný veniec

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Screenshot_40
  • Kusov: 1
  • Porcií: 1
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 45m
reklama:
reklama:

môžete si už teraz urobiť…

Suroviny

  • 350 g múka hladká
  • 110 g cukor práškový
  • 2 ks vajce
  • 3 pl med
  • 1/2 čl sóda bikarbóna
  • 1/2 sáčka perníkové korenie
  • 2 pl kakao
  • 40 g Palmarín
  • 1 ks na potretie vajce
  • 1 ks bielok
  • 1 čl solamyl
  • 150 g cukor práškový
  • 1 čl citrónová šťava

Postup prípravy

1. Krok

Tuk,med rozpustíme a do vlažného zašlaháme vajíčka a potom zmiešame sypké hmoty a primiešame do tekutej a vymiesime cesto,dáme so mikroténového sáčka a dáme do chladu ,na druhý deň môžeme s ním pracovať ,ja som ho mala tam dva týždne,medovníkári to mávajú aj dlhšie...takže vybrala som si cesto ...rozvaľkala som ho na hrúbku 1/2 cm a vykrojila venček a dala upiecť na 180st ,7 min...

2. Krok

piekla som ich viac,dva vám predstavým...upiekla som si aj iné tvary,ktoré použijem pri zdobení venčeka...po upečení,teplé potrieme rozšľahaným vajíčkom

3. Krok

.vyšľaháme bielok s práškovým cukrom a solamylom a nazdobíme spodnú časť venčeka...potom si nazdobíme hviezdičky...

4. Krok

prilepíme ich na vrch a zastokneme pliešky na sviečku...prilepíme si aj badián a škoricu...

5. Krok

druhý si urobím biely,tiež polevou z bielka,to ,čo chceme mať ,ako na madeire dierku si najskôr vykontúrujeme a potom cele vyplníme polevou..

6. Krok

nazdobila som aj hviezdy a prilepila na venček,budú slúžiť,ako podstavčeky pod sviečky...pridané pliešky na sviečky, aj sviečky a je pripravený na advent.

 

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?