Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medovníčky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
12318251_931509623600433_834967255_o
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 40
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 2:20 hod
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 2:30 hod

Monika Vargova

reklama:

Suroviny

  • 160 g medu
  • 160 g práškového cukru
  • 120 g masla
  • 1 č.l sódy bicarbóny
  • 1 č.l mletej škorice
  • 500 g hladkej múky
  • 2 vajcia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Med,cukor a maslo necháme prevrieť, a do vychladnutej masy dáme ostatné ingrediencie a vymiesime cesto,ktoré necháme 2 hod.odpočívať v chladničke.

2. Krok

Potom vyvaľkáme na 1/2cm a vykrajujeme medovníčky.Pečieme 10 min.pri teplote 170-180°C,horúce potrieme rozšľahánym vajíčkom do ktorého môžme pridať 2 malé lyž.mlieka,ozdobiť môžme orechom,bielkovou polevou,alebo hotovými cukrovými ozdobami

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4388 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.