Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medové rezy s gaštanovou plnkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
Dscn9512.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • CESTO:
  • 400g hladká múka
  • 100g med
  • 100g práškový cukor
  • 2 lyžice kakao (zarovno)
  • 1 lyžička sóda bikarbóna (zarovno)
  • 2 lyžičky medovníkové (perníkové) korenie (zarovno)
  • 50g rozpustené maslo
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • mlieko podľa potreby na zamiesenie
  • KRÉM:
  • 500ml mlieko
  • 80g kukuričný škrob
  • 30g detská krupica
  • 500g gaštanové pyré
  • 250g maslo
  • 150 - 200g práškový cukor
  • Čokoládová poleva:
  • - čokoláda na polevu (150g + kúsok masla, 1 lyžica oleja)

Postup prípravy

1. Krok

Cesto: Všetky suroviny zmiesim ručne v miske. Mlieko pridávam podľa potreby. Zamiesené cesto preložím na pomúčenú dosku a rozdelím na 3 časti. Každú časť rozvaľkám na pomúčenej doske na veľkosť plechu približne 30x40cm (môžete použť aj menší, ale pláty budú vyššie). Pomocou valčeka prenesiem na vymastený a hrubou múkou pomúčený obrátený! plech a upečiem. Pečiem veľmi krátko (pláty sú tenké). Ja som piekla asi 8 - 10 minút na 180° (riaďte sa svojou rúrou, každá rúra pečie inak). Upečený plát zošuchnem z plechu na rovnú plochu (pozor, je síce tvrdý ale krehký) a nechám ho tam vychladnúť. Takto upečiem všetky tri pláty. Keď vychladnú, naplním ich a polejem čokoládou.

2. Krok

Krém: Navážim si detskú krupicu a škrob, po častiach (za stáleho miešania) prilievam studené mlieko a dobre rozmiešam . Uvarím hustý puding (treba miešať naozaj intenzívne, puding je veľmi hustý, tak dajte pozor aby sa vám neurobili hrčky). Na horúci puding priložím priesvitnú potravinársku fóliu, aby sa mi na pudingu neurobila šupka a nechám ho vychladnúť. Vychladnutý puding prešlahám a zašlahám po častiach gaštanové pyré. Maslo vyšlahám s cukrom do peny a po častiach zašlahám puding s gaštanovým pyré. Plnku si rozdelím napoly a naplním medové pláty. Trochu popritláčam, aby sa rezy pri krájaní nerozpadali (môžete aj mierne zaťažiť) a dám do chladničky. Na druhý deň polejem čokoládovou polevou. Rezy musia postáť v chladničke najmenej 2 dni, aby zmäkli. Potom ich nakrájam ostrým nožom, ktorý si namáčam do horúcej vody.

3. Krok

Čokoládová poleva: Nad parou rozpustím čokoládu (ja som mala 52%) s kúskom masla, nakoniec do čokolády zamiešam lyžicu oleja (aby sa leskla) a teplú polevu nalejem/natriem na naplnený zákusok. Nechám stuhnúť a dám do chladničky. zdroj: vlastný recept (skombinovala som overený recept na medovníkové/perníkové cesto a gaštanový krém z iného receptu, recept na cesto mám od ercicky z topreceptov, len som si ho prepočítala na polovičnú dávku)

Jedna z mnohých variácií na naše obľúbené medové rezy… tentokrát s gaštanovou plnkou.

Dscn9518.jpg

Za tento recept ďakujeme úžasnému blogu  RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY, kde nájdete viac mňamiek!

Originál recept TU

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...