Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
6.1 Honey cake with walnut cream 1
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min

Je  strašne  veľa  receptov  na  medové  zákusky  či  torty.

Niekto  stále pečie  podľa  toho  svojho ,  ktorý  sa  mu  osvedčil.  

Niekto  zas  rád  experimentuje  a  nebojí  sa  robiť  s  medovým  cestom, aj  napriek  tomu  že  sa  dosť  lepí.

Tento  zákusok  odporúčam  vyskúšať  , nieje  ťažký a  opražené  orechy  v  glazúre  na  povrchu  ho  robia aj  vizuálne  príťažlivým.

reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 150 g cukru
  • 250 ml tekutého medu
  • 300 g polohrubej múky
  • 250 g masla
  • 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Krém:
  • 1/2 l mlieka
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 30 g hladkej múky
  • 40 g solamylu
  • 250 g masla
  • Glazúra:
  • 300 g vlašských orechov
  • 50 g masla
  • 2 lyžice tekutého medu
  • 100 g cukru
  • a nejaké orechy na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 170 ° C Pripravte si dve misky. V prvej mise zmiešame múku s práš-kom do pečiva a štipkou soli. V druhej mise margarín alebo maslo vymiešame s cukrom do penista, a potom, bez prerušenia šľahania v tenkom pramienku primiešavame med, jedno vajce po druhom, a nakoniec múku. Miešajte cesto , až sa zmes stane homogén-nou.

2. Krok

Vystelieme si plech približne 30 x 30 papierom na pečenie. Dajte cesto do formy pe-čieme v predhriatej rúre. Pečieme asi 40 minút, a potom skontrolujeme dreveným špá-radlom.Keď je špáradlo po vpichnití suché , koláč je upečený.Vyberte formu z rúry a nechajte vychladnúť

3. Krok

..Zahrejte polovicu mlieka v hrnci s cukrom a vanilkovým cukrom. V druhej polovici mlieka rozmiešajte múku a škrob. Keď sa mlieko varí, nalejte zmes múky a škrobu a va-ríme za stáleho miešania puding až do úplného zhustnutia. Puding necháme vychladnúť

4. Krok

Mäkké maslo, šľaháme ručným šľahačom do penista, potom pridávame po lyžiciach vychladnutý puding

5. Krok

GLAZURA:.Oriešky si opražíme na suchej panvici dozlatista.Potom ich nasekáme na menšie kúsky.. V malej panvici zmiešajte med, maslo, cukor a orechy, a potom na miernom ohni zahrievame , kým nám neurobí sirup.. Varíme do zhustnutia, za stáleho miešania tak, aby nám glazúra moc nezhnedla.

6. Krok

• S ostrým nožom vychladnutý medový plát prerežeme vodorovne na 3 časti. Natrite všetky tri platy krémom , ľahko zatlačte každú vrstvu a odstráňte prebytočné krém po stranách. • Vrch zákuska zalejte glazúrou a ozdobte celými vlašskými orechami . Zákusok je tr-vácnejší ak ho nezjete vydrží vám aj 3 – 4 dni

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

24386 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.