Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medové pláty

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medové pláty
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 12
  • Porcií: 1
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 220 g cukru
  • štipka soli
  • 100 g medu
  • 90 g masla
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 560 g hladkej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V malom hrnci s hrubým dnom spojte maslo, cukor a med.

2. Krok

Zmes sa za častého miešania zahrejte na miernom ohni do homogénnej zmesi. Cukor by sa mal úplne rozpustiť..

3. Krok

Vajcia osobitne rozšľahajte do hladka. Stačí aj metličkou..

4. Krok

Nalejte rozšľahané vajcia tenkým prúdom do hrnca so zmesou sladkého masla. V tomto okamihu hmotu aktívne premiešajte, aby sa vajcia nezrazili. Ak sa bojíte, že sa vajíčka zrazia, môžete zmes uvariť nad vodným kúpeľom.

5. Krok

Zmes sa za stáleho miešania zahrieva na miernom ohni, kým mierne nezhustne. Pridajte sódu bikarbónu, dobre premiešajte.

6. Krok

Hmota začne trochu peniť. Hrniec odstavte zo sporáka po 1-2 minútach.

7. Krok

Zmes ochladíme, kým nebude mierne teplá. Aby rýchlejšie ochladla , prelejte ju do nádoby kde budete miešať cesto..

8. Krok

Múku preosejte ,vďaka tomu bude cesto jednotnejšie a pláty sa počas pečenia lepšie zdvihnú.

9. Krok

Väčšinu múky nasypte do vychladnutej hmoty, najskôr premiešajte lyžicou. Podľa vlastností múky budete možno potrebovať viac alebo menej, nepridávajte teda všetku múku naraz.

10. Krok

Ak konzistencia cesta nie je dostatočne hustá, pridáme ešte trochu múky. Ale nepreháňajte to, aby sa cesto neubilo..

11. Krok

Cesto by malo byť jemné, vláčne, trochu lepivé na ruky.

12. Krok

Cesto rozdelíme na 10-12 kusov a sformujeme do guliek. Cesto prikryjeme, aby nevyschlo.

13. Krok

Každú časť cesta vyvaľkáme na tenkú okrúhlu vrstvu. Môžete to urobiť priamo na papieri na pečenie.

14. Krok

Aby sa piškóta počas pečenia nezvlnila, popichajte ju vidličkou.

15. Krok

Koláč pečieme v rúre predhriatej na 170°C 3 - 5 minút. Koláče sa pečú veľmi rýchlo, takže zostaňte blízko rúry, aby vám nezhoreli... Hneď ako okraje mierne zhnednú, plát vyberte. Čas a teplota pečenia sa môžu líšiť v závislosti od rúry. Ak pláty po upečení potrebujete orezať na rovnaké kusy, urobte to hneď po vybratí z rúry. Po vychladnutí budú pláty veľmi krehké..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

216 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.