Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medová bábovka

Kuchyňa:
Hlavne
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 1 hrnček medu (použila som s objemom 200ml, ale kto chce menej sladké, tak dá 1/2 hrnčeka medu)
  • 2 vajcia
  • 1/2hrnčeka oleja (100ml)
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 hrnček mlieka
  • 40g solamyl
  • 1 čajová lyžička mletej škorice

Postup prípravy

1. Krok

Vyšlaháme celé vajcia s medom. Pridáme olej a šľaháme.

2. Krok

Pridáme mlieko a zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, solamyl a mletú škoricu.

3. Krok

Cesto vylejeme do bábovkovej formy, ktorú sme vopred vymazali a vysypali múkou alebo jemnou strúhankou, formu som použila s rozmerom (205 mm x 205 mm)

4. Krok

V rúre vyhriatej na 180 °C bábovku pečieme asi 35 minút. Skúšame špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečená) Necháme dobre vychladnúť a vyklopíme. Prajem dobrú chuť!

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...