reklama:

Mätový koláčik

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
7189707713_6560bcc20f_z
  • Čas Prípravy: 1:10 h
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 1:40 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 300 g masla
  • 300 g tmavej čokolády
  • 1 šálka hnedého cukru
  • 4 vajcia
  • 1 šálka polohrubej múky
  • štipka soli
  • 1 polievková lyžica vanilkového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 3-4 polievkové lyžice mätového sirupu
  • 3 lyžice šľahačky
  • 3 lyžice jemne nasekanej mäty

Postup prípravy

1. Krok

Korpus: Na vodný kúpeľ dáme čokoládu (200 g) a maslo (200 g) a miešame. Rozšľaháme 4 vajcia s hnedým cukrom, vanilkovým cukrom a soľou. Zmiešame s čokoládovou zmesou. Nalejeme do formy obdĺžnikového tvaru (cca 20x30 cm), vymastenej a vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 30 minút pri teplote 200 °C .Po vychladnutí odstránime papier.

2. Krok

Mätová plnka: Vymiešame maslo (50 g) s práškovým cukrom, pridáme šľahačku a mätový sirup, v poslednej fáze - mätu. Dobre prešľaháme. Krém natrieme na vychladený korpus, dáme do chladničky aspoň na pol hodiny.

3. Krok

Čokoláda Poleva: Roztopíme maslo (50 g) a čokoládu (100 g) vo vodnom kúpeli a zalejeme mätovú plnku. Pekne zarovnáme a dáme do chladničky zatuhnúť.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?