Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mätová roláda s citrónovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
Mätová roláda s citrónovým krémom
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Mätová piškóta:
  • 200 g polohrubej múky
  • 180 g práškového cukru
  • 7 vajec
  • 30 g čerstvej mäty
  • Citrónový krém:
  • 3 citróny
  • 270 g práškového cukru
  • 80 g masla
  • 3 vajcia
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 50 g bielej čokolády

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme citrónový krém. Nastrúhame kôru z citrónov a odšťavíme ich..Potrebujeme 125 ml citrónovej šťavy.

2. Krok

Do kastrólika si dáme maslo, cukor a citrónovú šťavu spolu z kôrou..Zvlášť v miske si vyšľaháme 3 vajcia ..

3. Krok

keď máme cukor v šťave rozpustený , stiahneme plameň a tenkým prúdom vmiešame vajcia .Miešame až kým nám zmes nezhustne.Potom odstavíme a prekryjeme potravinárskou fóliou..

4. Krok

Pripravíme si piškótu.Oddelíme si bielka od žĺtkov .Mätu jemne nakrájame a potom ju nasekáme v mixéri.

5. Krok

Vyšľaháme bielka do peny, a potom pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh.Potom pridáme žĺtka , jedno po druhom a potom zľahka vmiešame múku spolu z mixovanou mätou.

6. Krok

Pripravíme si plech na pečenie, vystelieme ho papierom a potrieme jemne olejom.Vylejeme naň cesto a pečieme pri 170°C asi 20 minút.Cesto sledujeme aby sa príliš nevysušilo.

7. Krok

Plát vyklopíme na utierku posypanú s práškovým cukrom, a jemne odstránime papier n a pečenie.Zrolujeme a tak necháme vychladnúť.

8. Krok

Citrónovýkrém dokončíme tak, že vyšľaháme šľahačku a pridáme do nej zmes ktorú sme si predtým pripravili.Poriadne premiešame.

9. Krok

Na vychladnutý plát natrieme krém a opäť zvinieme.Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme nazad do chladničky zatuhnúť.

10. Krok

Roládu pofŕkame roztavenou bielou čokoládou.. a nakrájame na plátky.

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...