Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mäsová roláda v závoji

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Mäso v závoji17
  • Kusov: 2
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 1:20 h
  • Hotové Za: 4:20 h
reklama:

Suroviny

  • Klobásková zmes:
  • 2 kg bravčový bôčik prerastený
  • 40g soli
  • paprika červená mletá sladká
  • paprika červená mletá štipľavá
  • 1 hlava cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • rasca
  • Ostatné:
  • závoj
  • domáca klobása pikantná
  • bravčová panenka

Postup prípravy

1. Krok

klobásková zmes - bravčový bôčik pomelieme a odvážime, na každé kilo mäsa odvážime 20g soli, ostatné koreniny dáme od oka, pridáme pretlačený cesnak a dobre ale ozaj dobre premiešame... zmes ochutnáme a podľa vlastnej chuti dochutíme korením, prípadne štipľavou paprikou... teraz treba klobáskovú zmes zakryť fóliou a dať do chladu, najlepšie cez noc aby sa chute prepojili, ale postačia aj dve hodiny

2. Krok

dobrú domácu klobásku dáme do mrazničku stuhnúť, panenku v strede prerežeme dlhým špicatým nožom a do tohto otvoru zastrčíme klobásku... teraz oceníme, že je klobása zmrznutá... ináč by sme ju tam neodstali...

3. Krok

na plech si rozprestrieme závoj, naň navrstvíme klobáskovú zmes, do stredu dáme panenku v ktorej je klobása, celú panenku obalíme klobáskovou zmesou a dobre zabalíme do závoja

4. Krok

podlejeme 1dl vody, zakryjeme alobalom a dáme piecť na 200°C asi tak na hodinu, dĺžka pečenia záleží od veľkosti šišky... za hodinku skontrolujeme mäso, moc do neho nepicháme aj tak nič nezistíme, ale ak začína chytať farbu a vypustilo dosť šťavy tak ho odokryjeme a ešte chvíľku zapekáme. Mäso po vychladnutí zabalíme do alobalu a odložíme do chladu najlepšie cez noc.

5. Krok

na druhý deň nakrájame na tenké plátky a podávame ako súčasť studeného pohostenia spolu s kyslou uhorkou, jabĺčkovým chrenom.... a dobrým domácim chlebom

6. Krok

Závoj, čipka to je pomenovanie pre blanu popretkávanú tukom ktorá sa získava pri zabíjačkách… do tejto blany sa potom robia rôzne zabíjačkové špeciality… ak sa vám ju podarí kúpiť u dobrého mäsiara môžete si takúto špecialitku spraviť aj doma a bez zabíjačky…

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...