reklama:

Marlenka

Marlenka
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 1:40 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 3 PL medu
  • 250 g práškového cukru
  • 400 g hladkej múky
  • 1 čl sódy bikarbóny
  • 250 g roztopeného masla/margarínu/
  • PLNKA:
  • 1 karamelové salko
  • 400 ml mlieka
  • 1 zlatý klas
  • 300 g masla
  • 4 ks papier na pečenie cca 32x24 cm

Postup prípravy

1. Krok

Všetky suroviny na cesto zmiešame /je tekutejšie/, odoberieme 1/4 /ja som si vážila - bolo to cca 290g/ a rozotriem na papier na pečenie do obdĺžnika cca 32x24cm. Preložíme s papierom na plech a upečieme. Takto upečieme všetky 4 cestá.

2. Krok

Vychladnuté pláty cesta dáme dolu z papiera, uložíme na seba a ostrím nožom poorezujeme na rovnaké obdĺžniky. Omrvinky z odrezkov si odložíme.

3. Krok

PLNKA: V mlieku si rozmiešame zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej pridáme salko vyšľahané s maslom a prešľaháme.

4. Krok

Plnku rozdelíme na 4 časti a naplníme upečené pláty cesta, potrieme aj vrch a boky. Odložené odrezky rozmrvíme alebo rozmixujeme na jemno a posypeme nimi vrch marlenky. Vidličkou môžeme spraviť na vrchu čiarky.

5. Krok

Necháme odležať v chlade aspoň 8 hodín. Asi hodinu pred podávaním necháme marlenku pri izbovej teplote - vtedy je chutnejšia 🙂

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?