Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Marlenka za 30 minút

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Marlenka.jpg
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
gotovim-doma.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 30min
4f2907a15e87848e119ab803efc2ceda_m.jpg

1faab0b88605c18c9543f21fd552f0cf_m.jpg772b8053ed29fbf09f50e6cfe4f5369b_m.jpgA9c33376cd95ce057973ae6a8ad6a5fa_m.jpg6629697ac53ca82a059d5ecc1cf96c16_m.jpgDd668db18024322bd9f48d6cf4795403_m.jpgDce82a9f3c34c5603d1c58a7c57f24a1.jpg6711070c1a025667396b67da7b67adb2.jpg

reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 100 g medu
  • 100 g cukru
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička sódy na pečenie
  • štipka soli
  • Krém:
  • 600 g kyslej smotany 25% tuku
  • 130 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 30 - 50 g vlašských orechov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

najskôr si pripravíme medové cesto.. V menšom hrnčeku si rozpustíme maslo.Pridáme k nemu cukor a premiešame..pridáme med a zahrievame na malom plameni..

2. Krok

Akonáhle sa zmes začne variť, pridajte sódu a dobre premiešajte, stiahneme na minimálny plameň. Hneď ako sa pridá sóda, začne to veľmi ho peniť, zmes niekoľkokrát zväčší objem, to je normálne, práve takáto reakcia by sa mala začať. Zahrievame len minútu a za stáleho miešania.

3. Krok

Nalejte zmes medu do čistej misky a miešajte, aby rýchlejšie ochladla.Po ochladnutí nám vznikne akýsi medový karamel..

4. Krok

Teraz, jedno po druhom, pridajte 2 vajcia a dobre premiešajte s metličkou.

5. Krok

Pridajte malú štipku soli a v niekoľkých fázach pridáme preosiatu múku a cesto miesime. Naše cesto je nezvyčajné, nebudeme ho vaľkať, takže by sa cesto malo trochu liať..

6. Krok

Plech vyložíme s papierom na pečenie a cesto rozdelíme na 2 časti. Polovicu cesta rozotrieme na plech..cesto natierame stierkou rovnomerne.

7. Krok

Pečieme v rúre predhriatej na 180°C asi 7-8 minút, až do zlatohneda.Orežte okraje a rozdeľte plát na 3-4 obdĺžniky alebo štvorce podľa vašej predstavy Marlenky.

8. Krok

Rovnakým spôsobom pečieme aj druhý plát..

9. Krok

Odrezky z koláča položíme na plech a sušíme v rúre pri 180°C po dobu 5 až 10 minút, mali by byť celkom zhnednuté. Nechajte kúsky mierne vychladnúť, premiestnite ich do mikroténového vrecka a rozdrobte za pomoci valčeka. Môžete ho tiež rozdrviť rukami alebo nasekať v mixéri.

10. Krok

Odrobinky dáme do misky..V mixéri ale nie veľmi najemno nasekáme aj orechy a pridáme ich k mrveničke..

11. Krok

na prípravu krému požite kyslú smotanu s čo najvyšším obsahom tuku..vymiešame ju spolu s práškovým cukrom, pridáme aj vanilkový cukor..

12. Krok

krémom natrieme všetky vrstvy a pritláčame ich k sebe..Natrieme aj vrchný plát zvrchu a aj všetky boky..

13. Krok

Nakoniec celý koláč a aj boky obsypeme mrveničkou a dáme na niekoľko hodín do chladničky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9993 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.