reklama:

Marhuľový koláč s makom

Kuchyňa:
Náročnosť:
Marhuľový koláč s  makom
  • Kusov: 1
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 35m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 2 plechovky alebo 2 poháre zaváraných marhúľ
  • 50 g maku mletého
  • 500 g tvarohu
  • 4 vajcia
  • 8 lyžíc oleja
  • 8 lyžíc mlieka
  • 200 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 500 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 500 g kyslej smotany
  • kôra z jedného citrónu
  • 2 lyžice práškového cukru
  • tuk na plech

Postup prípravy

1. Krok

Scedíme si marhule zo šťavy.Zomelieme mak.

2. Krok

Pripravíme si tvarohovú vrstvu.Tvaroh jedno vajce mlieko olej, 100 g cukru,1 vanilkový cukor a nakoniec múka s práškom do pečiva..Vymiesime cesto ktoré vyvaľkáme a prenesieme na plech cca 35 x 40..

3. Krok

Ďalšia vrstva bude maková.oddelíme si žĺtka od bielkov z 3 vajec..Najskôr vyšľaháme žĺtka so 100 g práškového cukru a pridáme aj jeden vanilkový cukor.Šľaháme do nadýchanej peny.Potom vyšľaháme zvlášť aj bielka..primiešame k žĺtkam a opatrne len vareškou vmiešame aj mak a kyslú smotanu a citrónovú kôru.

4. Krok

makovú časť cesta vylejeme na tvarohové cesto a poukladáme na vrch marhule.pečieme vo vyhriatej rúre 180 °C 30 - 35 minút.po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

http://www.lecker.de/rezept/848543/Aprikosen-Kuchen-mit-Mohnhaube.html

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?