Marhuľový džem

Kuchyňa:
Náročnosť:
015
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 17m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Rozpis surovín si každý môže upraviť podľa seba a svojej chuti (my máme radšej redší džem, s kúskami ovocia, takže nie je hustý, ale je výborný na pečivo a do palaciniek)

Suroviny

  • 5kg mäkkých prezretých marhúľ
  • šťava zo 4 citrónov
  • 1,5kg kryštálový cukor

Postup prípravy

1. Krok

Marhule umyjeme a vykôstkujeme.

2. Krok

Pokrájame. Ja som ešte trocha rozmixovala ponorným mixérom.

3. Krok

V hrnci so širším dnom rozmixované marhule povaríme približne 6-7 minút a pridáme cukor.

4. Krok

Z citrónov vyžmýkame šťavu a vlejeme.

5. Krok

Povaríme ďalších 5 min, alebo aj dlhšie (ja som varila 10 minút) Lekvár nalejeme do čistých umytých pohárov, uzatvorime a otočíme hore dnom a necháme 10minút stáť na viečku.

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?