Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Marhule roztriedime, umyjeme, osušíme, nakrájame na polovice a zbavíme kôstok.
Do marhúľ nasypeme cukor a dáme na dve hodiny do chladničky.
Marhule v hrnci s hrubým dnom dáme na mierny plameň a pridáme aj šťavu z citróna. Privedieme k varu a varíme za občasného miešania asi 35 minút pričom zbierame penu.
Odstráňte hrniec z ohňa a pomocou mixéra rozmixujte do hladka. Vráťte na mierny oheň a priveďte do varu, varte 1-2 minúty.
Horúci džem nalejte do suchých vysterilizovaných pohárov a ihneď uzatvorte s prevarenými viečkami. Džem necháme vychladnúť a uložíme.