Marhuľové rezy s kokosovou penou

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
421381_449578595062103_1417593982_n
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 20m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 6 žĺtkov
  • 360 g polohrubej múky
  • 150 g masla
  • 130 g práškového cukru
  • 1 KL vanilkového extraktu (prípadne 1 vanilkový cukor)
  • nastrúhaná kôra z ½ citróna
  • 200 ml mlieka
  • 2 KL prášku do pečiva
  • 1 a ½ marhuľového kompótu
  • Na penu: 6 bielkov
  • 180 g kryštálového cukru
  • 100 g strúhaného kokosu
  • štipka soli
  • rozpis je na plech 30x40cm

Postup prípravy

1. Krok

Cukor vyšľaháme so zmäknutým maslom. Pridáme žĺtka, vanilkový extrakt alebo vanilkový cukor. Prešľaháme. Postupne prilievame mlieko a pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Poukladáme naň dobre odkvapkané ovocie. Ak nedáte dobre odkvapkať ovocie, cesto bude vlhké a nenarastie.

2. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Vyberieme z rúry a koláč potrieme kokosovým snehom, ktorý sme si vopred pripravili takto: bielka našľaháme so štipkou soli a keď začínajú belieť pridáme cukor a vyšľaháme tuhú, lesklú bielu penu, kým zanechávajú na metličkách stopu.

3. Krok

Pridáme postrúhaný kokos a jemne zamiešame krúživými pohybmi, aby sme "nedolámali" penu. Teplotu v rúre znížime a penu dopečieme alebo lepšie povedané dosušíme, kým nadobudne zlatistý povrch. Trvá to cca 10 minút.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?