reklama:

Marhuľová roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
Uvodneeee
  • Čas Prípravy: 25m
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 5 PL cukor práškový
  • 4 PL múka polohrubá
  • 1PL kakaa
  • Plnka
  • 500g -jemný tvaroh mäkký
  • 200g smotana kyslá 16%
  • 1vanilkový cukor
  • 2PL práškový cukor
  • čerstvé marhule (750g)

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr vyšľaháme sneh. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a postupne pridáme preosiatu múku.

2. Krok

Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

3. Krok

A nakoniec vmiešame kakao.

4. Krok

Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme na 180 °C 10-15 minút ...(niekedy stačí tých 10 minút

5. Krok

Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a z upečeného plátu odrežeme pás (podľa veľkosti formy, formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75)

6. Krok

Zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé a spolu s papierom) ako roládu.

7. Krok

Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, dáme dole papier a natrieme plnkou. Zvyšnú plnku si odložíme a roládu opäť zavinieme.

8. Krok

Formu vystelieme potravinárskou fóliou a dáme časť plnky, vložíme roládu a poukladáme prekrojené marhule.

9. Krok

A natrieme zvyškom plnky a poukladáme ešte marhule.

10. Krok

Priložíme odrezaný pás cesta, ktorý predtým ešte môže potrieť marhuľovým lekvárom a dáme stuhnúť do mrazničky, aspoň na 1-2hod. lepšie sa potom krája, keď dobre stuhne a potom sa môže preložiť do chladničky.

11. Krok

Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu.

12. Krok

A ľubovoľne ozdobíme. Prajem dobrú chuť!

S fotopostupom tu: http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/06/marhulova-rolada.html

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?