Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mandľový benátsky rez

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
320719_307619435930791_1390433860_n1
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 1/2 hrnčeka mandlí
  • 3/4 hrnčeka masla (200g)
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 2 vajcia
  • 1/4 lyžičky mandľového extraktu
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/8 lyžičky soli
  • 5 kvapiek zeleného potravinárskeho farbiva
  • 4 kvapky červeného potravinárskeho farbiva
  • 2/3 šálky marhuľového džemu
  • 80g mliečnej čokolády, nasekanej

Postup prípravy

2. Krok

3 plechy cca 10 cm vymažeme a vyložíme papierom na pečenie. Mandle uvaríme, ošúpeme a zomelieme. Vychladnuté mandle dáme do misy, pridáme maslo, cukor, žĺtky a mandľový extrakt. Masu miešame, až kým nie je hladká a nadýchaná. Vmiešame múku a soľ.

3. Krok

V inej mise vyšľaháme bielka do peny a vmiešame do cesta po častiach. Cesto rozdelíme na 3 časti.

4. Krok

Odtieň jednej časti zafarbíme na zelenú a jednu časť na červenú. Zvyšok zostane biely. Rozdelíme na 3 plechy.

5. Krok

Pečieme pri 180 °C po dobu 13-15 minúta alebo kým sú okraje dozlata. Ihneď vyklopíme na mriežku a odstránime voskovaný papier. Necháme úplne vychladnúť.

6. Krok

Na zelenú vrstvu natrieme rovnomerne 1/3 šálky marhuľového džemu. Priložíme bielu vrstvu, znovu dáme džem a na vrch koláčika dáme ružovú vrstvu.

8. Krok

Zaťažíme a necháme vo fólii v chladničke cez noc. V mikrovlnnej rúre rozpustíme čokoládu, rozotrieme po koláčiku a necháme čokoládu stuhnúť.

3 plechy cca 10 cm vymažeme a vyložíme papierom na pečenie. Mandle uvaríme, ošúpeme a zomelieme. Vychladnuté  mandle dáme do misy, pridáme maslo, cukor, žĺtky a mandľový extrakt. Masu miešame, až kým nie je hladká a nadýchaná. Vmiešame múku a soľ.

V inej mise vyšľaháme bielka do peny a vmiešame do cesta po častiach. Cesto rozdelíme na 3 časti.

Odtieň jednej časti zafarbíme na zelenú a jednu časť na červenú. Zvyšok zostane biely. Rozdelíme na 3 plechy.

Pečieme pri 180 °C po dobu 13-15 minúta alebo kým sú okraje dozlata. Ihneď vyklopíme na mriežku a odstránime voskovaný papier. Necháme úplne vychladnúť.

Na zelenú vrstvu natrieme rovnomerne  1/3 šálky marhuľového džemu. Priložíme bielu vrstvu, znovu dáme džem a na vrch koláčika dáme ružovú vrstvu.

Zaťažíme a necháme vo fólii v chladničke cez noc.
V mikrovlnnej rúre rozpustíme čokoládu, rozotrieme po koláčiku a necháme čokoládu stuhnúť.

 

 

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...