reklama:

Mandľový benátsky rez

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
320719_307619435930791_1390433860_n1
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 1:20 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 1/2 hrnčeka mandlí
  • 3/4 hrnčeka masla (200g)
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 2 vajcia
  • 1/4 lyžičky mandľového extraktu
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/8 lyžičky soli
  • 5 kvapiek zeleného potravinárskeho farbiva
  • 4 kvapky červeného potravinárskeho farbiva
  • 2/3 šálky marhuľového džemu
  • 80g mliečnej čokolády, nasekanej

3 plechy cca 10 cm vymažeme a vyložíme papierom na pečenie. Mandle uvaríme, ošúpeme a zomelieme. Vychladnuté  mandle dáme do misy, pridáme maslo, cukor, žĺtky a mandľový extrakt. Masu miešame, až kým nie je hladká a nadýchaná. Vmiešame múku a soľ.

V inej mise vyšľaháme bielka do peny a vmiešame do cesta po častiach. Cesto rozdelíme na 3 časti.

Odtieň jednej časti zafarbíme na zelenú a jednu časť na červenú. Zvyšok zostane biely. Rozdelíme na 3 plechy.

Pečieme pri 180 °C po dobu 13-15 minúta alebo kým sú okraje dozlata. Ihneď vyklopíme na mriežku a odstránime voskovaný papier. Necháme úplne vychladnúť.

Na zelenú vrstvu natrieme rovnomerne  1/3 šálky marhuľového džemu. Priložíme bielu vrstvu, znovu dáme džem a na vrch koláčika dáme ružovú vrstvu.

Zaťažíme a necháme vo fólii v chladničke cez noc.
V mikrovlnnej rúre rozpustíme čokoládu, rozotrieme po koláčiku a necháme čokoládu stuhnúť.

 

 

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?