Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mandarínkovo čokoládová penová torta pre začiatočníkov

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mandarinkovo cokoladova penova torta pre zaciatocnikov.jpg
12
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 1 vajce
  • 45 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 30 ml mlieka
  • 30 ml mandarínkovej šťavy
  • kôra z 2 mandarínok
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 60 g hladkej múky
  • Čokoládová pena:
  • 90 g tmavej čokolády
  • 100 ml mlieka
  • 80 g cukru
  • 14 g želatíny
  • 70 ml vody
  • 360 g tvarohu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • Mandarínková vrstva:
  • 65 ml mandarínkovej šťavy
  • 2 mandarínky
  • 3 g želatíny
  • na ozdobu :
  • 2 mandarínky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Suroviny na to by mali mať izbovú teplotu. Môžete použiť aj pomaranče alebo klementínky. Ak máte pomaranč, použite kôru z jedného pomaranča..

2. Krok

Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme, aby sa múka okysličila. Piškóta bude lepšie rásť a bude nadýchaná a vzdušná.

3. Krok

Vajíčko vyšľaháme s cukrom a soľou pri vysokej rýchlosti mixéra, kým nebude nadýchané.

4. Krok

Prilejeme mlieko a asi polovicu múky preosiatej s práškom do pečiva. Miešajte špachtľou jemnými ťahmi nahor.

5. Krok

Pridajte kôru a šťavu z mandarínok, jemne premiešajte.

6. Krok

Pridajte zvyšok múky. Tiež jemne premiešajte, kým hrudky múky nezmiznú. Cesto nie je potrebné dlho miešať, aby nestratilo svoju vzdušnosť.

7. Krok

Dno tortovej formy s priemerom 18-20 cm prikryte papierom na pečenie. Cesto jemne nalejte do formy.

8. Krok

Piškótu pečieme v rúre predhriatej na 180°C asi 12-15 minút. Rúru počas pečenia neotvárajte. Piškóta by mala len jemne zhnednúť. Hotovú piškótu necháme postáť vo forme, potom vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

9. Krok

Čokoládu nalámeme na malé kúsky, aby sa rýchlejšie rozpustila. Želatínu zalejeme vodou izbovej teploty tak, aby napučala.

10. Krok

Mlieko zmiešame s cukrom a zohrejeme aby bolo teplé. Môžete to urobiť na sporáku alebo v mikrovlnnej rúre. Cukor by sa mal úplne rozpustiť.

11. Krok

Vložte čokoládu do horúcej mliečnej zmesi. Dobre premiešame, aby sa čokoláda rozpustila. potom do čokolády pridáme napučanú želatínu, dôkladne premiešajte. Želatína by sa mala úplne rozpustiť.

12. Krok

Potom vyšľaháme smotanu. Ako správne šľahať smotanu? Dôležité je, aby smotana bola tučná, aspoň 33%. Nádoba na šľahanie a samotná smotana musia byť studené, uchovávajte ich v chladničke aspoň 1-2 hodiny. Šľaháme šľahačom pri minimálnej rýchlosti, pričom rýchlosť postupne zvyšujeme. Ako zistíte, správnu konzistenciu šľahačky? Krémová hmota si musí zachovať tvar a nerozteká sa. V tomto bode prestaňte šľahať. V opačnom prípade sa krém zmení na maslo.

13. Krok

Do čokoládovej zmesi po častiach jemne vmiešame najskôr jemný tvaroh , a nakoniec šľahačku. Všetko premiešame do hladka..

14. Krok

Na vytvorenie torty použite obruč . Vložte piškótu do tortovej formy s obručou. Steny pokryte acetátovou páskou, aby sa hotová torta dala ľahko vybrať.

15. Krok

Na prípravu šťavy budete potrebovať asi 2 malé mandarínky. Aby bola piškóta šťavnatejšia, pokvapkáme ju trochou mandarínkovej šťavy (20-25 ml). Zvyšok šťavy použijete na výrobu želé..

16. Krok

Nalejte čokoládovú hmotu na piškótu. Dajte tortu na niekoľko hodín do chladničky, aby pena zatuhla.

17. Krok

Na želé vrstvu umyte a ošúpte mandarínky. Namiesto mandarínky môžete použiť iné šťavnaté ovocie alebo bobule. Do mandarínkovej šťavy dáme želatínu a počkáme kým napučí.. potom šťavu mierne zahrejeme nech sa želatína rozpustí.. Podľa potreby šťavu môžete pricukriť..

18. Krok

Mandarínky nakrájajte na kolieska s hrúbkou asi 0,5 cm. Pekne ich uložte na stuhnutú penu. Vyplnila som malé medzery malými kúskami mandarínok. Akékoľvek iné citrusové plody, ananásy, broskyne, mango, šťavnaté bobule podľa vášho výberu sú tiež vhodné.

19. Krok

Šťavu s rozpustenou želatínou ochlaďte na izbovú teplotu. Pripraveným roztokom lyžičkou jemne polejeme ovocie. Želatína by mala úplne zakryť mandarínky. Vložte tortu do chladničky, aby želatína dobre vytuhla.

20. Krok

Pred podávaním vyberieme tortu z formy, odstránime acetátovú pásku. Dezert nakrájajte na porcie a podávajte. Dobrú chuť!

reklama:

1 3.jpg
1000.menu
2 3.jpg
1000.menu
3 3.jpg
1000.menu
4 2.jpg
1000.menu
5 2.jpg
1000.menu
6 2 1.jpg
1000.menu
7 3.jpg
1000.menu
8 1.jpg
1000.menu
9 1.jpg
1000.menu
10 2.jpg
1000.menu
11 2.jpg
1000.menu

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

111 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.