reklama:

Maltesers čokoládová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
Cake omslag1
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 150 g hnedého cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 175 ml mlieka
  • 15 g masla
  • 2 lyžice sušeného mlieka alebo sušenej smotany
  • 175 g polohrubej múky
  • 25 g kakaového prášku
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžička sódy bikarbóny
  • Krém:
  • 250 g práškového cukru
  • 1 lyžica kakaového prášku
  • 125 g mäkkého masla
  • 70 gramov čokoládových guličiek Maltesers alebo orechov v čokoláde

Postup prípravy

1. Krok

Všetky ingrediencie si v predstihu vyložíme z chladničky aby mali izbovú teplotu.

2. Krok

Predhrejeme rúru na 170 °C.Dve formy s priemerom 20 cm si vymastíme a vysypeme múkou.

3. Krok

Vyšľahajte vajcia s hnedým cukrom do nadýchanej hmoty.Mlieko zahrejte spolu s maslom a sušeným mliekom kým sa maslo nerozpustí a potom ochladťe.Zhruba na 40 °C.POstupne prilievajte k vaječnej zmesi.V miske si zamiešajte múku s práškom do pečiva s práškovým cukrom a so sódou .Pridajte aj kakaový prášok.Primiešajte po častiach k vajcovej zmesi a dôkladne premiešajte.

4. Krok

Cesto si rozdeľte na dve časti a pečieme v dvoch identických formách asi 25 minút.Hotová piškóta je keď sa vám po stlačení prstok vráti nazad..alebo skontrólujte špáradlom.

5. Krok

Hotové korpusy nechajte vo forme ešte 5 - 10 minút potom odstráňte a nechajte vychladnúť úplne.

6. Krok

Krém si pripravíme vyšľahaním masla s cukrom s pridaním kakaa..ak máte radi viac kakaové pridajte kakaa viac ako je v popise.

7. Krok

vychladnutú jednu časť korpusu natrieme krémom, priložíme druhú časť a vrch opäť ponatierame..dozdobíme čokoládovými guličkami.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?