Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Malinová Charlotte

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Malinova charlotte.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Roláda:
  • 6 vajec
  • 100 g práškového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 malinový džem
  • Plnka:
  • 200 g malín
  • 100 g práškového cukru
  • 1/2 citróna
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 500 g mascarpone
  • 5 plátkov želatíny
  • Na ozdobu :
  • maliny
  • lístky mäty
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 180 stupňov. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Na jeden z nich nakreslite kruh s priemerom 20 cm. Na piškótu rozpustíme maslo a zmiešame múku s práškom do pečiva. Bielky vyšľaháme s polovicou práškového cukru do tuhej peny. Žĺtka vyšľaháme s ostatnými cukrami do biela. Pomocou robota zmiešame rozpustené maslo, so žĺtkami a primiešame polovicu múčnej zmesi a potom do nej striedavo jemne zamiešame bielkovú penu a zvyšnú múku.

2. Krok

Do predkresleného kruhu nalejeme toľko hmoty, aby bolo cesto po rozotretí vysoké 0,5 cm. Zvyšnú hmotu prelejeme na druhý plech a rovnomerne rozotrieme.. 35 x 40. Piškóty pečieme v predhriatej rúre 8-10 minút. Dávajte pozor, aby ste ich neprepiekli, lebo sa nám potom polámu a nebude sa dať dobre zrolovať.

3. Krok

Plát na roládu ešte teplý posypeme práškovým cukrom, prikryjeme hárkom papiera na pečenie a otočíme ho... Odstránime papier na pečenie, na ktorom sa piškóta piekla .Plát potrieme malinovým džemom a pomocou druhého papiera na pečenie poriadne zvinieme, a necháme úplne vychladnúť.

4. Krok

Želatína sa namočí do studenej vody. Na plnku sa maliny uvaria spolu s polovicou práškového cukru a citrónovou šťavou a potom pyré prepasírujeme cez sitko. Vytlačené želatínové plátky sa pridajú do teplého ovocného pyré a dôkladne sa premiešajú, aby sa želatína roztopila.

5. Krok

Mascarpone dohladka vymiešame so zvyšným práškovým cukrom a primiešame želatínové pyré.. Smotanu vyšľahajte a jemne vmiešajte do malinového mascarpone.

6. Krok

Nakrájajte piškótovú roládu na 1 cm plátky a pekne ich poukladajte do misy vopred vystlanej potravinovou fóliou. Pred okrajmi misy roládové kúsky odrežeme do roviny aby sme ich prispôsobili tvaru misy.. Teraz nalejeme malinový krém a nakoniec pritlačíme okrúhlu piškótu.. Tortu odložíme na pár hodín do chladničky.

7. Krok

Potom tortu vyklopte na servírovaciu tácku a odstráňte fóliu.. Dozdobte malinami a lístkami mäty..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

465 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.