Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mäkučký zemiakový chlebík

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makucky zemiakovy chlebik.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.mindmegette.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:50 hod
reklama:

Suroviny

  • 600 g hladkej múky (môže byť aj chlebová alebo špaldová)
  • 25 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 2 lyžice celozrnnej múky
  • 3 - 4 dcl vlažnej vody
  • 3 lyžičky soli
  • 3 menšie zemiaky uvarené v šupe a postrúhané na jemnom strúhadle.
  • 2 lyžice bravčovej masti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do hrnčeka si dáme vlažnú vodu 1,5 dcl , pridáme droždie, cukor a 2 lyžice celozrnnej múky a necháme na teplom mieste nakysnúť..

2. Krok

Múku si dáme do misky a nemala by byť studená, najlepšie je keď ju ešte v sáčku papierovom dáte na pár sekúnd do mikrovlnky zahriať..

3. Krok

K múke pridáme nakysnutý kvások, 3 lyžice soli, nastrúhané zemiaky, a 2 - 3 dcl teplej vody..Miesime hákom a pridáme aj rozpustený tuk..Miesime kým sa nám cesto neoddeľuje od strán misky, potom prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu.

4. Krok

Po hodine cesto na pomúčenej doske premiesime a a dáme do pekárenskej ošatky alebo do formy a necháme opäť kysnúť 3/4 hodinu..

5. Krok

predhrejeme si rúru na 240 °C , do spodnej časti rúry si dáme hrnček s vodou..Pred tým ako vložíme chlieb do rúry potrieme ho vodou ..

6. Krok

prvých 15 minút dvierka vôbec neotvárame..Ak vám chliev rýchlo tmavne dajte na vrch alobal..Čas pečenia by mal byť 45 - 50 minút..

7. Krok

Upečený chlieb ešte raz potrite vodou a nechajte ho dobre vychladnúť.Konzumujte ho až dobre vychladnutý aby vám nezaškodil..Uchovávajte ho zabalený v utierke, žiadny mikroténový sáčok.. Dobre upečený vám vydrží ako čerstvý aj tri dni..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2746 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané Mňamky Recepty:

Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.