Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Makový závin

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_4
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/makovy-zavin.html

reklama:

Suroviny

  • 250ml vlažného mlieka
  • 150g rozpusteného masla
  • 2 žĺtky
  • štipka soli
  • 50g cukor kryštál
  • 1 cukor vanilkový
  • 2 polievkové lyžice citrónová šťava
  • struhaná kôra z jedného citrónu
  • 500g múka hladká
  • 1/4 čerstvého droždia
  • Plnka:
  • 300g mak mletý
  • 100g cukor práškový
  • 1 cukor vanilkový
  • 250ml mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky suroviny dáme do nádoby v pekárničke, ako prvé do nádoby sa vždy musia dať tekutiny, teda čo sú v tekutom stave (mlieko, maslo, žĺtky, citronová šťava....)

2. Krok

Potom prídu na rad sypké suroviny (múka)...tak pridáme do nádoby múku a do jedného rohu nasypeme soľ, do druhého rohu cukor, do ďalšieho vanielkový a citronovú kôru .

3. Krok

Uprostred nádoby urobíme prstom do múky dierku a dáme droždie, ktoré jemne zahrnieme múkou. Ak používame čerstvé droždie (ja zvyknem dávať niekedy aj sušené) je dobré dávať cukor priamo k droždiu. A soľ by nemala prísť do priameho kontaktu s droždím!

4. Krok

Zapnem program cesto a nechám pekárničku pracovať, sama si cesto vymiesi a aj krásne vykysne. Sem tam nakuknem či netreba pridať múku, cesto by sa nemalo lepiť na boky nádoby.

5. Krok

Po vykysnutí cesto z pekárničky vyberiem a už plním záviny alebo sa môže spraviť vianočka a toto cesto je dobré aj na plnené pečené buchty.

6. Krok

Pred pečením pomastíme žltkom zmiešaným s 1 lyžicou mlieka a dáme piecť do vyhriatej rúry pri cca 180°C / 15 - 20 minút. Upečené záviny preložím z plechu na mriežku.

7. Krok

Plnka: Vo vriacom mlieku rozpustíme práškový a vanilkový cukor, zamiešame mak a chvíľu povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom naplníme záviny.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10723 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.