Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Makový závin

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_2
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 2:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 200 g hladkej múky + 1 lyžica
  • 60 ml teplého mlieka + 3 lyžice
  • 50 g masla
  • 2 žĺtky
  • 15 g droždia
  • 3 lyžice cukru
  • štipka soli
  • 2 lyžice rumu
  • 1 vanilkový cukor
  • Maková plnka:
  • 160 g mletého maku
  • 1 škoricový cukor
  • 30 g hrozienok
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica mletých mandlí
  • 1 lyžica masla
  • 30 g želé cukríkov
  • 2 bielka
  • Glazúra:
  • 0,5 šálky práškového cukru
  • 3 lyžice vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Droždie zmiešame s teplým mliekom s lyžicou cukru a s lyžicou múky.Necháme trochu podskočiť.

2. Krok

Potom primiešame múku a ostatné suroviny a na koniec , keď už je všetko dobre premiesené pridáme maslo.

3. Krok

cesto potom dáme do bochníčka prikryjeme utierkou a necháme 1 - 1,5 hodiny kysnúť na teplom mieste.

4. Krok

Mak uvaríme v troche vody alebo v mlieku cca 0,5 l ..Varíme kým mak nezhustne a voda sa neodparí.Potom pridáme ostatné prísady do plnky a poriadne premiešame. želé cukríky nasekajte na drobné kúsočky. nakoniec primiešame vyšľahané bielka..

5. Krok

vykysnuté cesto vyvaľkáme na 3 mm a navrstvíme makovú plnku asi 2 cm od každého kraja.Potom zvinieme do závinu poriadne uzavrieme spoje a prenesieme na plech buď to vymastený alebo vystzlaný papierom na pečenie.(osobne odporúčam vymastiť)

6. Krok

Pečieme 30 - 40 minút pri teplote 180°C.Po upečení ešte horúci prelejeme glazúrou..

 http://zykerka-zuki.livejournal.com/

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7812 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.