reklama:

Makový veniec

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_50
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 25m
  • Varenie: 35m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Sviatočný…

Suroviny

  • cesto1:
  • 500g hladká múka
  • šťipka soli
  • 50g práškový cukor
  • 1 vajce
  • 2 žĺtky
  • 200ml mlieka
  • 1 sáčok suché droždie
  • cesto2:
  • 200g maslo
  • 150 hl.múka
  • Plnka:
  • 600g mletý mak
  • 30g práš.cukor
  • 300g hrozianka
  • 1dl rum
  • 1dl mlieko horúce
  • 1 vajce na potretie

Postup prípravy

1. Krok

Prvé cesto ,zmiešame si sypké hmoty a s mliekom vymiesime cesto a dáme kysnúť,,,

2. Krok

2 cesto, maslo si vymiesime s múkou a vyformujeme tehličku a dáme do chladničky asi na pol hod.

3. Krok

Hrozienka si namočíme do rumu...

4. Krok

mak si zmiešam s cukrom a zalejeme horúcim mliekom,je s toho hustá kaša...

5. Krok

Keď cesto nakysne rozvaľkáme ho do štvorca a položím naňho tehličku cesta z chladničky a zabalíme ho, ako obálku a prevaľkáme ho,,,necháme postáť 15 min , znovu ho prevaľkáme a poskladáme,a počkáme zase 15 min toto opakujeme 3-4 krát,tomuto cestu sa hovorí ,,pľundrové cesto,,

6. Krok

Cesto rozvaľkáme ,ako na závin ,dáme naňho makovú plnku do ktorej sme zamiešali hrozienka z rumu,závin stočíme a spojíme do venca,ktorý potrieme vajíčkom a ponakrajujeme ho dookola,viď. foto

7. Krok

Dáme piecť na 180 st . 35 min,do zlata,dobrú chuť!

8. Krok

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?