reklama:

Makový jablčník

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 35m
  • Varenie: 45m
  • Hotové Za: 1:20 h
reklama:
reklama:

výborný ovocný koláč…

Suroviny

  • 3 žĺtky
  • 100ml olej
  • 100ml voda
  • 150g cukor práškový
  • 150g múka polohrubá
  • 1/2 bal. prášok do pečiva
  • sneh z 3 bielkov
  • PLNKA:
  • 500g jablká
  • 120g cukor kryštálový
  • 70g mak mletý
  • hrozienka
  • čokoládová poleva

Postup prípravy

1. Krok

jablká očistíme, nakrájame, pridáme polovicu cukru, hrozienka a podusíme. Jablká nesmú byť rozvarené na kašu, ale iba zmäknuté. Množstvo cukru si prispôsobíme podľa toho aké sladké máme jablká.

2. Krok

cukor vymiešame zo žĺtkami do peny, postupne pridávame olej s vodou a múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. 1/3 cesta odelíme a pridáme mak so zvyškom cukru.

3. Krok

Veľkú tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, na dno dáme vychladnuté jablká a mierne ich rukou utlačíme, nato dáme makové cesto a na vrch žĺtkové cesto.

4. Krok

Pečieme na 180-200°C asi 45 minút. Koláčik necháme vo forme vychladnúť a potom ho preklopíme na vhodnú podložku. Vrch ozdobíme čokoládovou polevou

5. Krok

uvedené suroviny sú na väčšiu okrúhlu formu, alebo na malý plech, ak by ste chceli piecť na veľkom plechu musíte zdvojnásobiť množstvo surovín

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?