Makovo – jablková štrúdla

Kuchyňa:
Náročnosť:
398533_366694540017176_1462398119_n
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

prvá nie lístková 😀

Suroviny

  • múka hladká 250 g
  • maslo 90 g
  • cukor kryštálový 2PL
  • mlieko 1 dcl
  • žĺtok vaječný 2 ks
  • cukor škoricový 2 balenie
  • jablká 10 ks
  • mak mlety 250g (zarobený spolu aj cukrom)
  • štipka soli

Postup prípravy

1. Krok

Zmiešame spolu múku, sol, maslo, jeden žĺtok, mlieko a vypracujeme cesto - rozdelíme ho na 2 časti.

2. Krok

Cesto rozvalkáme, navrstvíme polovicou nastrúhaných jabĺk ,polovicou maku, jedným škoricovým cukrom, lyžicou cukru.

3. Krok

Cesto zrolujeme, popichame vidličkou a preložíme na plech na ktorom je papier na pečenie - a potreieme žltkom

4. Krok

to isté spravíme aj s druhou polkou cesta

5. Krok

Pečieme 3Omin. pri 200st. do zlatista

6. Krok

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?