reklama:

Makové vence

Kuchyňa:
Náročnosť:
MgHUrxpgVKE
  • Kusov: 12
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 3:0 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 500 g polohrubej múky
  • 1 lyžica sušeného droždia
  • 200 ml mlieka
  • 5 lyžíc cukru
  • 2 vajcia
  • 50 g masla
  • štipka soli
  • maková plnka

Postup prípravy

1. Krok

Zohrejeme si mlieko a do teplého dáme droždie, cukor, a 250 g múky.Vymiešame a dáme kysnúť na1,5 hodiny.

2. Krok

Potom pridáme do cesta vajcia, soľ, zmäknuté maslo, zostatok múky a vymiesime hladké cesto, ktoré dáme do chladu na 2-3 hodiny prikryté fóliou.

3. Krok

Plnku máme buď hotovú alebo si ju pripravíme z maku a horúceho mlieka.Asi 200 g.Cesto si na doske vyvaľkáme na obdĺžnik 30 krát 60 cm.Naplníme plnkou a preložíme na 3 krát.Prekrývame kraje smerom do stredu.Ľahko zatlačíme a nakrájame na 12 prúžkov širokých 3 cm. Vytvarujeme do venca jemne do špirály a konce pritlačíme.

4. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre na 210 °C 25-30 minút vo väčšej vzdialenosti od seba.

 

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?