Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Makové šúľance

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
20140914_121500
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 50min
  • Varenie: 8min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1Kg uvarených zemiakov v šupe
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice cukru
  • štipka soli
  • cca 300 g hrubej múky
  • 250 g masla
  • 250 g maku
  • práškový cukor podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky uvarené v šupe necháme vychladnúť a očistíme..Potom ich postrúhame na jemnom strúhadle , pridáme k nim vajcia , soľ a cukor a prisypávaním múky vymiesime nelepivé cesto.

2. Krok

Z cesta si vyšúľame dlhší šúľok z ktorého odkrajujeme nožom rovnaké menšie asi 2 cm kúsočky , ktoré potom dlaňou šúľame na rovnaké šúľance.

3. Krok

tie potom varíme vo vriacej osolenej vode..cca 8 minút .Hotové scedíme polejeme maslom a posypeme makom rozrobeným s práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

29 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

63583 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.