Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Makové šúľance

Kuchyňa:
Náročnosť:
20140914_121500
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 50min
  • Varenie: 8min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1Kg uvarených zemiakov v šupe
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice cukru
  • štipka soli
  • cca 300 g hrubej múky
  • 250 g masla
  • 250 g maku
  • práškový cukor podľa chuti

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky uvarené v šupe necháme vychladnúť a očistíme..Potom ich postrúhame na jemnom strúhadle , pridáme k nim vajcia , soľ a cukor a prisypávaním múky vymiesime nelepivé cesto.

2. Krok

Z cesta si vyšúľame dlhší šúľok z ktorého odkrajujeme nožom rovnaké menšie asi 2 cm kúsočky , ktoré potom dlaňou šúľame na rovnaké šúľance.

3. Krok

tie potom varíme vo vriacej osolenej vode..cca 8 minút .Hotové scedíme polejeme maslom a posypeme makom rozrobeným s práškovým cukrom.

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...