Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Makové rožky

Kuchyňa:
reklama:
Makove rozky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Plnka:
  • 150 g celého maku
  • 100 g kondenzovaného mlieka
  • Cesto :
  • 225 g mascarpone
  • 225 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 240 g hladkej múky
  • Na potretie:
  • 1 vajce
  • 1 lyžica mlieka
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mak prepláchnite v jemnom site pod tečúcou studenou vodou. Potom vsypte do hrnca, zalejte 750 ml studenej vody. Na strednom ohni priveďte tesne k bodu varu. Potom hneď odstavte, priklopte a nechajte stáť 30 minút pri izbovej teplote. Potom mak dôkladne sceďte cez jemné sitko alebo v niekoľkých vrstvách gázy či syrárskeho plátienka. Snažte sa vymačkať čo najviac vody. Mak vráťte do suchého hrnca, dôkladne vmiešajte kondenzované mlieko, opatrne prehrejte (miešajte) a odstavte. Nechajte rozležať, kým príde chvíľa plniť rožky.

2. Krok

Vyšľahajte mascarpone, maslo a práškový cukor ručným elektrickým šľahačom na strednej rýchlosti, potom pridajte citrónovú kôru, vanilku a soľ. Pri miernych otáčkach prístroja postupne zapracujte múku. Cesto rozdeľte na 4 diely a každé zvlášť zabaľte do potravinárskej fólie. Dajte chladiť na 1 hodinu.

3. Krok

Na mierne pomúčenej pracovnej ploche po jednom kuse (ostatné nechajte zatiaľ v chladničke) rozvaľkajte cesto na kruhové placky s priemerom 22–23 cm. Ak je cesto riedke, podsypte ho viac. Na každú placku rozotrite 1/4 náplne, zhruba 1 cm široký okraj nechávajte voľný. Ostrým nožom rozkrájajte koleso na 16 trojuholníkov. Potom ich smerom od širšieho okraja k špičke zrolujte (smerom do stredu kolesa). Položte v 2,5 cm rozostupoch na plech vyložený papierom na pečenie, zakryte a dajte chladiť na 45 minút.

4. Krok

Medzitým predhrejte rúru na 180°C. V miske prešľahajte vajce s mliekom. Potrite ním všetky rožteky. Pečte 15–20 minút mierne dozlatista. Nechajte vychladnúť na mriežke. Môžete podávať pocukrované. Najlepšie sú prvý deň.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

688 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.