Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Maková plnka

Kuchyňa:
Náročnosť:
New1.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 1
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 150 g maku celého..
  • 4 - 5 lyžíc medu
  • 125 ml mlieka
  • 1 bielok

Postup prípravy

1. Krok

Mak zalejeme vriacou vodou cca 500 ml..Prikryjeme a necháme 10 minút napučať..

2. Krok

Po 10 minútach zlejeme prebytočnú vodu a teraz zalejeme mak mliekom.Mlieko by malo byť horúce..Mak s mliekom povaríme asi 1 minútu.

3. Krok

Potom necháme mak v mlieku asi 10 minút odpočívať ak nám nepopil všetko mlieko prebytočné zlejeme.

4. Krok

Takto pripravený celý mak vysušíme a potom zomelieme..Môžete aj elektrickým mlynčekom na kávu..K maku primiešame med,a pridáme aj do snehu vyšľahaný vaječný bielok... Med môžete nahradiť aj práškovým cukrom.

5. Krok

Kvalitná maková plnka je pripravená..

6. Krok

Rada by som dodala že ak sa vám váš mak zdá byť horký, pri tomto postupe sa horkosti určite zbavíte..

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...