Maďarský jablkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
Maďarský jablkový koláč
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 50m
  • Hotové Za: 1:50 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 130 g polohrubej múky
  • 160 g detskej krupice
  • 180 g cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 7 jabĺk
  • 120 g masla

Postup prípravy

1. Krok

V samostatnej miske zmiešame múku, krupicu, cukor, prášok do pečiva a škoricu.

2. Krok

Jablká očistíme a nastrúhajme na hrubšom strúhadle.

3. Krok

Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie alebo fóliou a vymažeme s maslom nahrubo.

4. Krok

Nasypeme na dno časť suchej zmesi, nie veľmi veľa a zarovnáme.

5. Krok

Potom nanesieme vrstvu strúhaných jabĺk a pekne utlačíme.

6. Krok

Teraz opäť suchú vrstvu, potom vrstvu jabĺk a na ne opäť suchú zmes. Na poslednú suchú zmes nastrúhame maslo.

7. Krok

Rúru zohrejeme na 180 °C. Pečieme 40-45 minút dozlatista.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?