Maďarské langoše

Kuchyňa:
Náročnosť:
Langos
  • Kusov: 25
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 45m
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 250 g zemiakov
  • 500g polohrubej múky
  • 250 ml vlažného mieka
  • 1 č.l soli
  • 1 p.l cukru
  • 20 g droždia

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky uvarte v šupke, nechajte vychladnúť, ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle.

2. Krok

Z mlieka, cukru, droždia a troch polievkových lyžíc múky si pripravte kvások a nechajte ho nakysnúť. V mise zmiešajte zvyšnú múku so zemiakmi, pridajte kvások, vypracujte hladké cesto a nechajte ho na teplom mieste asi 30 minút vykysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.

3. Krok

Na pomúčenej doske si cesto rozdeľte na niekoľko malých bochníkov potom z nich tvarujte okrúhle, tenké langoše. Smažte na panvici kde je mnoho oleja (musia plávať) maximálne minútu z každej strany. Presuňte ich na kuchynskú utierku, odsajte prebytočný tuk a podávajte s tým, na čo máte chuť.

4. Krok

Úplná klasika je langoš potretý pretlačeným cesnakom, kečupom a posypaný strúhaným syrom.Fantázii sa ale medze nekladú. Dajte si ho s kyslou smotanou, jarnou cibuľkou, údeným, bryndzou alebo čímkoľvek podľa ľubovôle. Langoše navyše skvele chutia aj na sladko - s džemom, lekvárom, nutellou, marmeládou, tvarohom alebo len posypané škoricovým cukrom.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?