Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lúpačky a makovky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lupacky.jpg
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Valika Bitarová
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
Img_20200402_124300735.jpg
Valika Bitarová
Img_20200402_124249833.jpg
Valika Bitarová
Img_20200402_141811712.jpg
Valika Bitarová
reklama:

Suroviny

  • 1 kg hladkej múky
  • 7 dcl mlieka
  • 42 g droždia
  • 8 lyžíc cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 2 žĺtka
  • 1 lyžička soli
  • 2 dcl oleja
  • kôra z jedného citróna
  • 1 prášok do pečiva
  • na plenenie:
  • lekvár , alebo maková či orechová plnka..
  • na potretie:
  • vajce
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zahrejeme mlieko, pridáme kvasnice , 1 lyžicu cukru a necháme 10 minút nakysnúť..

2. Krok

preosejeme múku, pridáme k nej žĺtky , citrónovú kôru , zvyšný cukor, vanilkový cukor, olej, prášok do pečiva, soľ, a nakoniec kvások..

3. Krok

Vymiesime hladké pružné cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť..

4. Krok

Keď nám cesto zdvojnásobí objem asi za 45 - 50 minút si ho preložíme na pracovnú plochu a odkrajujeme z neho asi 70 g kúsky ktoré zmiesujeme do gule.

5. Krok

Gule necháme cca 15 minút podkysnúť, potom ich vyvaľkáme a zvinieme ako klasické rožky..Lúpačky vyvaľkáme menej naplníme plnkou podľa chuti a preložíme..Spoj dobre upevníme aby nám plnka nevytiekla..

6. Krok

Ukladáme ich na plech vyložený s papierom na pečenie a necháme ďalších 15 minút kysnúť..

7. Krok

Pred pečením ich potrieme vajíčkom , a posypeme napríklad celým makom, mletými orechmi alebo mandľami..

8. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút do zlatista..Ak chcete aby boli lesklé a mäkké aj na povrchu hneď ako ich vyberiete z rúry ich potriete sladkou vodou ktorú si zarobíte tak že asi 2 lyžiciach vody rozmiešate 1 lyžicu cukru..

9. Krok

Takto necháme úplne vychladnúť ..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1874 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.