reklama:

Lístkové chuťovky s bryndzovou plnkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
024
  • Kusov: 40
  • Čas Prípravy: 35m
  • Varenie: 15m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 400g lístkové cesto
  • 250g bryndza
  • 2 menšie zemiaky varené v šupe
  • 1ks vajce na potretie
  • 1ks cibuľka mladá

Postup prípravy

1. Krok

Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske (natenko)

2. Krok

Spravíme si bryndzovú plnku. Mladú cibuľku pokrájame a zmiešame s prelisovanými zemiakmi a bryndzou.

3. Krok

Rozvaľkané cesto potrieme vajíčkom.

4. Krok

Vykrojíme formičkou (alebo pohárom) kolieska. A na každé druhé, dáme plnku.

5. Krok

A prikryjeme druhým kolieskom a okraje jemne stlačíme.

6. Krok

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190°C asi 10-15 minút do ružova. (pri plynovej rúre tretí stupeň, približne tých 15-20 minút)

7. Krok

Z druhej polovice cesta som spravila roládu, ktorú tiež rozvaľkáme a natrieme zvyšok plnky.

8. Krok

Stočíme do rolády, potrieme vajíčkom a na trojuholníky nakrájame (preložíme na plech dáme piecť)

S fotopostupom tu: http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/listkove-chutovky-s-bryndzovou-plnkou.html

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?