Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Linecké pečivo

Kuchyňa:
Náročnosť:
184
  • Kusov: 96
  • Čas Prípravy: 45min
  • Varenie: 8min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 280g maslo
  • 380g hladká múka
  • 100g práškový cukor
  • džem ríbezlový

Postup prípravy

1. Krok

Zo surovín zamiesime vláčne krehké cesto a necháme na chladnom mieste 1 - 2 hod. odležať.

2. Krok

Cesto vyvaľkáme, na asi 5 mm hrúbku a formičkou povykrajujeme a ukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie. Pečieme opatrne pri teplote 125°-150°C 6-8 min.

3. Krok

Po upečení necháme vychladnúťa natrieme džemom. Ja som dala domáci ríbezľový a spájame. Vyšlo mi 96 ks (nezlepených) a sú výborné, po upečení keď som ich plnila lekvárom, boli hneď mäkučké.

Inšpirovala som sa receptom na stránke Varecha a je pod názvom Linecké kolieska Deň a noc
Týmto autorke Klárike, veľmi pekne ďakujem!


http://ywettrecepty.blogspot.sk/2013/03/linecke-pecivo.html

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...