Limoncello

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
YtCoH8mmFBw
  • Čas Prípravy: 0m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Limoncello obsahuje 27% alkoholu v 0,7l objeme.
Je vyrobený z výťažkov citrónovej kôry v alkohole.Limoncello je jedným z najvýznamnejších svetových renomovaných talianskych likérov.

Má prastarú tradíciu, ktorá zvýrazňuje prírodnú arómu sviežou chuťou citrónov z južného Talianska.

Má ostro žltú farbu a prenikavú citrónovú vôňu, chutí sviežo citrónovo, no sladko.
Limoncello Luxardo sa podáva pri izbovej teplote alebo studený ako „“digestiv““ nápoj, alebo zriedený ako aperitív.

Na kockách ľadu, je to neprekonateľný „“digestív““. S prídavkom toniku, je to príjemný hasič smädu.

Výborne chutí so šampanským alebo šumivým vínom a v long drinkoch.

Veľmi príjemný je aj na zmrzline, ovocnom šaláte alebo ako poleva na jahody.
Po otvorení fľašu uchovávajte v chlade.

Suroviny

  • citrón 11 ks
  • vodka 1 l
  • cukor kryštaľový 3 šálky
  • voda 3 šálky

Postup prípravy

1. Krok

najskôr si citróny poriadne poumývame.Potom ich ošúpeme.Šupiny dáme do pohárika a zalejeme vodkou.

2. Krok

necháme vylúhovať dva dni pri izbovej teplote.Vodu si zmiešame s cukrom , a prevaríme.Len toľko aby sa nám cukor rozpustil,a vychladíme. Cukrovú vodu vlejeme spolu so šupinami namočenými vo vodke do väčšej nádoby a necháme vylúhovať ešte jeden deň.

3. Krok

Potom už len precedíme a zlejeme do fliaš..Podávame chladené a taktiež uchovávame v chlade..

qKgDCbCaaQAywxqze7YsWk_r9uQJPw-0QRwWUf5tzh70JXnAxpDwgjs 3-3GX_liqWs1G4hAvhn768   ytCoH8mmFBw

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?