Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Limoncello ala tiramisu

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Tiramisu limoncelo
  • Čas Prípravy: 0m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 0m
reklama:

Suroviny

  • Náplň:
    900 g syra ricotta alebo mascarpone
  • 1,5 šálky práškového cukru
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • 1 lyžica limoncello
  • Piškótové vrstvenie:
    2 šálky vody
  • 2 šálky limoncello
  • 750 g piškót
  • 4 šálky citrónovej plnky
  • 480 ml ​​šľahačky
  • 4 lyžice cukru
  • Citrónová plnka:
    3 citróny
  • 3 vajcia
  • 100g masla
  • 1 hrnček cukru

Postup prípravy

1. Krok

Príprava citrónovej plnky:
Citróny dôkladne umyte a osušte. Kôru z 1 citróna nastrúhajte na veľmi jemnom strúhadle a šťavu zo všetkých citrónov vytlačte a cez jemne sitko oceďte. Samostatne, vymiešajte vajcia s metličkou. Pridajte cukor a miešajte potom pridáme citrónovú šťavu. Plnku dáme do vodného kúpeľa. Šľaháme asi 15 minút vo vodnom kúpeli kým zmes nezhustne.. Krém odstránime z kúpeľa ,pridáme citrónovú kôru a maslo, nakrájané na malé kúsky. Všetko vyšľaháme kým sa maslo nespoji do krému. Krém získa sýto žltú farbu a intenzívnu citrónovú chuť. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

2. Krok

Príprava ricotta plnky:
Vo veľkej mise zmiešajte syr ricotta (mascarpone), práškový cukor, kôru a 1 lyžicu limoncello.

3. Krok

Vrstvenie Tiramisu:
V hrnci privedieme vodu do varu a pridáme Limoncello. Varíme asi 5 minút. Odstráňte z tepla, nalejte do misky a nechajte trochu vychladnúť. Každú piškótu ponorte na okamih do ochladenej zmesi a uložte do sklenej misy alebo pripravenej formy. Teraz naneste vrstvu krému z ricotty alebo mascarpone a piškóty namočené v likéri uložte na vrstvu krému. Ďalej pokračujeme vrstvou citrónového krému.. Na vrch dáme finálnu vrstvu namočených poškót. Na záver nanesieme dobre vyšľahanú šľahačku.

4. Krok

Dezert dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny.

Je  to  náročnejšie  na  prípravu,ale  určite  chuť  tohto  tiramisu  oceníte.

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...