Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Ak vám z večere zostane trochu zemiakovej kaše, použite ju ako základ pre raňajky.
Tieto lievance sa môžu podávať s kyslou smotanou.
reklama:
Suroviny
200 g zemiakovej kaše
150 g kyslého mlieka (kefíru alebo cmaru)
1 vajce
6 lyžíc hladkej múky
1 lyžička jedlej sódy
soľ a korenie podľa chuti
olej na vyprážanie
reklama:
Postup prípravy
1. Krok
Vajce rozšľaháme do zemiakovej kaše. Pridajte kefír, sódu bikarbónu, soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešajte. Pridajte múku (po malých dávkach) a premiešajte.
Cesto by malo byť stredne husté. Na panvici rozohrejeme olej. Cesto po lyžiciach nanášame na panvicu a vyprážame lievance z oboch strán do zlatista.