Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Laskonky s orieškovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
Laskonky
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 5 bielok
  • 200 g práškového cukru
  • 1 lyžica gustinu (škrobu)
  • 1 lyžica mletých lieskových orieškov
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • Krém:
  • 5 žĺtkov
  • 3 dcl mlieka
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžica gustinu
  • 150 g masla
  • 80g mletých lieskových orieškov
  • 500 ml smotany na šľahanie

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme si vaječné bielka so štipkou soli do tuhého snehu.Postupne primiešavame práškový cukor.miešame asi 10 minút ručným šľahačom.Bielkový sneh musí byť pevný a lesklý..Pridáme nakoniec citrónovú šťavu a mleté lieskové orechy.

2. Krok

Túto bielkovú zmes si dáme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený s papierom na pečenie robíme laskonky čiže rovnaké kolieska..

3. Krok

Laskonky sušíme v rúre vyhriatej na 100°C asi 1 hodinu.

4. Krok

Krém si pripravíme tak, že žĺtka vyšľaháme do peny a rozmiešame ich v troche mlieka, pridáme k nim múku a škrob..Ostatné mlieko dáme variť s cukrom. Keď sa mlieko rozvarí primiešame k nemu žĺtkovo múčnu zmes a uvaríme hustý puding..

5. Krok

Puding necháme vychladnúť..Vymiešame si zmäknuté maslo a postupne k nemu prišľahávame vychladnutý puding..Miešame kým krém nieje hladký..Nakoniec vmiešame mleté lieskové oriešky. Vyšľaháme si šľahačom šľahačku s dvomi vanilkovými cukrami a dáme ju do cukrárskeho vrecka.

6. Krok

Laskonky plníme tak že na spodný bielkový korpus nanesieme lieskový krém, potom na krém dáme vyšľahanú šľahačku a zaklopíme druhým korpusom.. Ako ozdobu môžete tiež použiť čapičku so šľahačky a posypať kakaom, grankom alebo zas lieskovými orieškami.

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...