Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lasagne

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lasagne
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 6 - 10 ks lasagne plátky cesta
  • 300 g tvrdého syra
  • Omáčka:
  • 600 - 700 g mletého hovädzieho mäsa
  • 5 - 6 zrelých paradajok
  • 400 g lúpaných paradajok vo vlastnej šťave
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 2 - 3 ks cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 - 2 lyžice masla
  • petržlenová vňať alebo bazalka
  • soľ a mleté čierne korenie
  • Bešamel:
  • 800 - 1000 ml mlieka
  • 80 - 100 g masla
  • 80 - 100 g hladkej múky
  • muškátový oriešok na hrot noža
  • soľ a mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme omáčku.Narežeme paradajky na koži do kríža a na 2 minúty ich vložíme do vriacej vody.Potom ich zachladíme v studenej vode a ošúpeme.Dáme ich do mixéra a vymixujeme.

2. Krok

Na troche oleja speníme najemno nakrájanú cibuľu .Pretlačíme k nej cesnak.Pridáme mleté mäso a osmažíme kým sa mäso nezatiahne.pridáme rozmixované paradajky spolu s paradajkovou šťavou a premiešame.Podlejeme vínom a dusíme asi 3 minúty.

3. Krok

K zmesi potom pridáme nasekanú petržlenovú vňať a bazalku, premiešame a odstavíme.

4. Krok

Pripravíme si bešamel..Roztopíme maslo opražíme na ňom múku kým nezavonia a potom zalejeme mliekom a rozvaríme.Ochutíme muškátovým orieškom soľou a korením.

5. Krok

Vo veľkom hrnci si dáme variť vodu ktorú dobre osolíme.Potom do nej vkladáme najviac po dva listy cesta na lasgne.Nevarte ich viac naraz aby sa vám nezlepili.Po uvarení listy prepláchneme studenou vodou a osušíme.

6. Krok

Na dno zapekacej misy dáme najskôr trochu omáčky bešamel.Teraz položíme dva pláty cesta.Podľa toho akú veľkú misu ste si zvolili.Na pláty cesta navrstvíme paradajkovú omáčku s mäsom a rovnomerne ju rozvrstvíme.Potom prelejeme bešamelom.taktiež ho rozvrstvíme.

7. Krok

Teraz položíme ďalšie dva pláty uvareného cesta.Takto vrstvy striedame až kým nemáme plný pekáč.Posledná vrstva by mala byť vrstva bešamelu.Vrchnú vrstvu posypeme nastrúhaným syrom.

8. Krok

Lasagne pečieme 40-60 minút pri teplote 180 ° C, až do zlatohneda. Potom ich nechajte 10-15 minút postáť a až potom nakrájajte na porcie a podávajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

619 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies