reklama:

Langoše

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
404052_491567194196576_1009392936_n
  • Čas Prípravy: 40m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 20m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • múka hladká 600 g
  • mlieko 200 ml
  • smotana kyslá 150 ml
  • vajce 1 ks
  • droždie 25 g
  • cukor kryštálový 1 káv. lyžička
  • soľ 3,5 káv. lyžička
  • cesnak 3 strúčik
  • olej na vysmážanie

Postup prípravy

1. Krok

Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások

2. Krok

Z múky so soľou, kvásku, kyslej smotany a vajíčka vypracujeme cesto.

3. Krok

Vykysnuté cesto rozdelíme približne na 8 častí.

4. Krok

Cesto roztiahneme rukami na ovál a krátko vysmážame na rozpálenom oleji z oboch strán.

5. Krok

Ešte horúce langoše potierame zmesou vody (cca 100 ml), soli (3 – 4 lyžičky) a roztlačeného cesnaku.

6. Krok

Podľa chuti môžeme tiež langoše potrieť kečupom či kyslou smotanou a posypať strúhaným syrom.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?