reklama:

Ľadová symfónia

Kuchyňa:
Náročnosť:
Ľadová symfónia
  • Kusov: 24
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 8 bielkov
  • 10 lyžíc cukru
  • 10 lyžíc polohrubej múky
  • 150 g pražených lieskových orieškov
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • čokoládová poleva:
  • 150 g horkej čokolády
  • 50 g masla
  • Žltkový krém:(základný)
  • 8 žĺtkov
  • 10 lyžíc cukru
  • 350 g masla
  • Žltý krém:
  • 500 ml mlieka
  • 1 lyžica cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 vanilkový puding
  • 2 lyžice škrobu
  • Tmavý krém:
  • 500 ml mlieka
  • 1 lyžica cukru
  • 40 g čokolády na varenie
  • 1 čokoládový puding
  • 2 lyžice škrobu
  • 250ml šľahačkovej smotany

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme bielka s cukrom a pridáme potom múku .Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.Lieskové oriešky nasekáme a posypeme nimi cesto.Pečieme na 170°C cca 20 - 25 minút.Po upečení hneď cesto polejeme šľahačkovou smotanou v ktorej si rozrobíme vanilkový cukor.

2. Krok

Keď nám piškóta vychladne prelejeme ju pripravenou čokoládovou polevou.

3. Krok

pripravíme si základná krém:Žĺtka vymiešame nad parou vo vodnom kúpeli s cukrom až do zhustnutia.Potom necháme úplne vychladnúť..Vyšľaháme si maslo, do ktorého postupne po lyžičkám prihadzujeme žĺtkovú zmes.

4. Krok

Uvaríme si najskôr vanilkový puding.potom čokoládový.Ten čokoládový pripravíme najskôr roztopením čokolády v mlieku.Potom je postup taký istý ako pri vanilkovom pudingu.Do pudingov potom rozdelíme na polovicu základný krém a poriadne prešľaháme.

5. Krok

Začneme vrstviť..najskôr natrieme piškótu žltým krémom , potom čokoládovým ,nakoniec vyšľahanou šľahačkou.Vrch dozdobíme sekanými orieškami a čokoládou.

http://www.gospodarski.hr/

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?