Kysnuté salámové rožky

Kuchyňa:
Náročnosť:
Kysnuté salámové rožky
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 1:40 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 700 g hladkej múky
  • 300 ml mlieka
  • 40 g čerstvého droždia
  • 250 g suchej salámy alebo klobásky
  • 150 ml oleja
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička cukru
  • 120 g nastrúhaného syra
  • 1 lyžička soli
  • 100 g masla
  • sézam
  • feferónky
  • kečup

Postup prípravy

1. Krok

V 200 ml vlažného mlieka rozpustíme droždie s troškou cukru a necháme nech kvasnice nabehnú a vytvorí sa kvások.

2. Krok

Do hlbšej misy si pripravíme múku, , pridáme si soľ, olej a vajcia a pridáme kvások.Prilejeme aj rozpustené maslo,zvyšné mlieko a vymiesime cesto.

3. Krok

Cesto necháme na teplom mieste kysnúť prikryté cca 30 - 45 minút..

4. Krok

Po vykysnutí prenesieme na pracovnú dosku premiesime s tým že si vytvoríme 4 zvlášť bochníčky..Tie necháme podkysnúť a potom vyvaľkáme do kruhu..

5. Krok

Kruh si rozdelíme na 8 častí,na každú časť na širší koniec dáme koliesko salámy alebo klobásky,nastrúhaný syr a malú lyžičku kečupu.Pokiaľ máte radi pikantné pridajte aj kúsok feferónky.

6. Krok

Na vymastený plech si ukladáme už zvinuté rožky..tie potierame olejom alebo vyšľahaným vajcom a posypeme hrubou soľou a sézamom..

7. Krok

Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C dozlatista...Čo je cca 25 - 30 minút..

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?