Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kysnuté koláčiky s ricottou, hrozienkami a brusnicami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_15.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 1:20 hod
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g polohrubej múky
  • 25 g čerstvého droždia
  • 1 pohár teplého mlieka
  • 30 g rozpusteného masla
  • 1 vajce
  • 1/3 šálky medu
  • štipka soli
  • Plnka:
  • 500 g ricotta
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica solamylu
  • 2 žĺtka
  • 100 g brusníc
  • 50 g hrozienok
  • na potretie:
  • 1 žĺtok + 1 lyžica mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si urobíme kvások..Z teplého mlieka droždia a cukru..Potom keď kvasnice nabehnú vylejeme kvások k preosiatej múke, pridáme vajcia, med a štipku soli.Prilejeme aj rozpustené maslo a vymiesime hladké pevné cesto.Cesto prikryjeme utierkou alebo prikryjeme fóliou, dáme na teplé miesto kysnúť asi na 1 hodinu.Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.

2. Krok

Pripravíme si plnku. Ricottu vymiešame so žĺtkami a s cukrom, vanilkovým cukrom a so škrobom.hrozienka a brusnice si zalejeme vriacou vodou a necháme ich napučať. Po 10 minútach scedíme a necháme odkvapkať.

3. Krok

Vykysnuté cesto si rozdelíme na asi 80 g bochníky.Tie potom vyvaľkáme do kruhov, potrieme plnkou a posypeme hrozienkami a brusnicami. Potom zvinieme každý kruh do závinu a závin potom rozrežeme pozdĺžne na polovicu ale nedokončíme rez ale 2 cm od konca rez ukončíme.Chytíme si konce a urobíme vrkoč ktorý potom spojíme do kruhu..Vznikne nám buchta.

4. Krok

Buchtičky ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie potrieme žĺtkom vyšľahaným v troche mlieka a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C asi 20 minút.Podľa potreby do zlatista.

Img_2587.jpg

Img_2589.jpg

Img_2591.jpg

Img_2594.jpg

Img_2595.jpg

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4161 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies