reklama:

Kyslá polievka z údeného mäsa

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Kysla polievka
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 50m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 300 g údeného mäsa
  • soľ
  • 5 zrniek celého čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
  • 1 dl šťavy z kyslej kaputy
  • 2 dl mlieka
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 4 vajcia
  • cukor
  • kôpor alebo pažítka

Postup prípravy

1. Krok

Umyté údené mäso vložíme do studenej vody, okoreníme ,pridáme bobkový list a varíme na miernom ohni takmer do mäkka.

2. Krok

Pridáme šťavu z kapusty a dovaríme do mäkka.Mäso potom vyberieme a vývar zahustíme múkou premiešanou v mlieku..

3. Krok

Ak si trúfate tak do polievky vyklepnite po jednom vajcia a povarte ešte 5 minút..Ak polievku nepremiešate urobia sa vám stratené vajcia..Ak si na toto netrúfate vajcia samostatne uvarte a podávajte s polievkou nakrájané lebo nastrúhané..

4. Krok

Polievku podávame ochutenú na sladkokyslo s nasekanou pažítkou alebo s kôprom..Mäso z vývaru môžete nakrájať do polievky alebo podávať samostatne ako hlavné jedlo so zemiakovou kašou alebo so zeleninovým šalátom..

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?